Sfaturi pentru soferi

Citind la Arhi despre şoferi mi-am adus aminte că am şi eu nişte sfaturi pentru cei care ne încurcă zi de zi prin trafic.
– La intrarea în sensul giratoriu nu se semnalizează, nici stânga nici dreapta, pur şi simplu intri în sensul giratoriu acordând prioritate celor din stânga. Când vrei să ieşi din sensul giratoriu semnalizezi dreapta. Pricepuşi?


– Când vezi pe unul în spatele tău cu semnalizarea pusă şi din când în când îţi mai dă câte un bliţ înseamna că trebuie să te dai de pe mijlocul drumului ca să poată depăşi. Dacă a pus avaiile după ce te-a depăşit nu înseamnă că ţi-a mulţumit ci te-a înjurat.
– Dacă 2-3 maşini sunt oprite pe banda întăi la o trecere de pietoni nu e cazul ca tu să treci pe banda a doua cu 120km/h. Nu întotdeauna copii ies vinovaţi pentru accidentarea maşinilor.
– Dacă cineva te lasă să ieşi de pe o straduţă în artera principală după ce ai aşteptat ca boul un sfert de oră să se oprească maşinile, ar fi cazul să-i mulţumeşti. Cu avariile ar fi cel mai indicat. Dacă spui mulţumesc la tine în maşina cu siguranţă respectivul nu va auzi.
– Când parchezi cazanul din 1900 toamna asigură-te că mai rămâne ceva loc pe stradă şi pentru ceilalţi, nu de alta dar sunt unii care nu ţin neapărat să facă schimb de vopsea cu tine.

Astea sunt doar câteva din ce mi-am amintit din plimbările de azi şi de ieri prin oraş. La câte văd zilnic prin trafic probabil ar trebui să-mi pun o cameră pe bord şi să fac filmuleţe cu toţi cretinii ce ne înconjoară.