De ceva vreme vad pe la jurnalele de stiri ale televiziunilor noastre nationale unele materiale video de o calitate penibila dar avand ca si mentiune „Sursa: YouTube„.
Pe langa faptul ca nu se cuvine ca la o televiziune de calibru national sa dai materiale de o asemenea calitate foarte multe dintre aceste materiale sunt fragmente de emisiuni sau transmisii de pe alte posturi concurente.
Am vazut materiale de pe TVR1 cu sigla TVR1 mare in coltul imaginii prezentate pe la buletinele de stiri ale celorlalte televiziuni avand ca mentiune „Sursa: YouTube„.


De cand YouTube are drepturi de retransmisie a emisiunilor TVR sau ale altor televiziuni? Nicidecum! De fapt aici YouTube nu are nici o (sau nicio, whatever) treaba deoarece clipul este postat de un user oarecare ce a facut o captura a emisiunilor de la TV si le-a urcat pe serverul YouTube sub forma de clip.
Aceeasi poveste si cu multe clipuri in care este prezentat „Pavarotti din Banat” (Costel Busuioc) ce ne face sa fim mandri ca suntem romani si care apare in multe clipuri pe YouTube fiind simple inregistrari ale spectacolelor de pe RTVE.

Intradevar e mai dificil sa obtii oficial un material pe care unii au exclusivitate si pe langa asta costa bani.
Si asa ca la noi hotia e dusa la rang de arta de la vladica pan` la opinca astfel incat nu mai are rost sa ne ascundem dupa deget.

Cu greu se mai accepta ca sursa YouTube atunci cand se prezinta oarece filmulete tampite facute de adolescenti cu telefonul mobil si prezentate exclusiv pe YouTube altfel nicidecum nu este YouTube sursa de materiale video pentru jurnalele de stiri.

Wake up televiziunile din .ro, ca nu sunteti pe tarla. Puneti mana si faceti treaba cum trebuie si cu profesionalism.