7 feb.
Degeaba avem cel mai bun site de pe net, cele mai interesante articole, cel mai original blog daca prietenul cel mai bun al omului modern, Google, nu stie nimic de el.
Deoarece algoritmul de indexare al celor de la Google este unul dintre cele mai bine pazite secrete nu putem decat sa ne dam cu parerea in legatura cu tehnicile de indexare a site-urilor.
Va spicuiesc cateva opinii regasite pe net in legatura cu modalitatile de indexare ale lui Google.
1. Folositi optiunea AddURL oferita de catre Google.
Chiar daca circula multe voci pe net care spun ca aceasta optiune nu prea mai foloseste la nimic nu strica o inscriere oficiala a site-ului in Google, ca doar nu degeaba mai tine Google link-ul cu AddURL pe paginile sale.
2. Introduceti adresa site-ului vostru intr-un mail pe Gmail.
Dupa cum au sesizat multi dintre noi Google isi cam baga nasul in mail-urile care circula prin Gmail asa ca nu ar fi de mirare sa va treziti cu Google Bot pe acasa doar dupa ce ati trimis un mail cu Gmail in care ati scris adresa site-ului vostru.
3. Folositi adresa site-ului vostru in GTalk
La fel cum se zvoneste de Gmail se zice si despre fratele sau mai mic GTalk ca ar fi in relatii excelente cu bunicul Google Bot si sa nu va mire o indexare de catre Google doar in urma trimiterii unui mesaj cu adresa sitelui prin GTalk.
4. Twitter – platforma de microblogging ce a facut senzatie in anul trecut se spune ca este ca un magnet pentru indexarea in Google avand o rata de refresh ale paginilor extrem de ridicata este urmarita in permanenta de Google Bot.
5. Cautati adresa site-ului cu Google.
De exemplu introduceti in caseta de cautare numele complet al site-ului vostru (http://www.siteulmeu.ro) si se zice ca Google il va cauta mai repede pentru indexare.
6. Vizitati site-ul ce il doriti indexat in Google cu Google Toolbar activat in browser.
In legatura cu aceasta tehnica sunt foarte multe opinii contra insa nu cred ca doare pe nimeni mana sa-si instaleze un Google Toolbar si sa-l foloseasca in timp ce isi administreaza site-ul
7. Introduceti un banner cu reclame AdSense.
Pentru AdSense Google dispune de robotul specializat Mediapartners-Google/2.1 insa se vorbeste foarte serios de o legatura stransa cu robotul de indexare Google – GoogleBot.
8. Creati o campanie AdWords pentru site-ul vostru.
Chiar daca asta insemna costuri suplimentare, rezultatul este aproape garantat. Introducera adresei site-ului vostru in anunturile Google va duce in cel mai scurt timp la o indexare a site-ului vostru de cate Google.
9. Folositi optiunea de sitemap (harta site-ului) din Google Webmaster Tools –
Creati un fisier sitemap.xml ce cuprinde harta site-ului vostru, introduceti adresa corecta cate acest fisier din site-ul vostru in Google Webmaster Tools si astfel Google va sti unde sa caute adresele paginilor voastre precum si frecventa cu care se modifica acestea.
10. Si am lasat la urma probabil cel mai important factor ce duce la indexarea in Google.
Link-uri catre site-ul vostru. Link-uri de pe site-uri importante, de incredere pentru Google, link-uri de pe bloguri, link-uri de pe retele sociale gen Digg.com, Del.icio.us etc, link-uri pe forumuri ce accepta link-uri externe in semnatura.
19 Responses for "Indexare Google – in timp record"
Indexare Google – in timp record
Degeaba avem cel mai bun site de pe net, cele mai interesante articole, cel mai original blog daca prietenul cel mai bun al omului modern, Google, nu stie nimic de el.
interesant. merci.
Ma scuzi ca spun asta, nu vreau sa pornim pe piciorul gresit dar primele 7 puncte nu te ajuta cu nimic, daca nu ma crezi testeaza-le pe toate, nu e bine sa induci lumea in eroare.
Mai demult am scris eu un articol cum sa fii indexat in 24 de ore, toate testate si confirmate dar ce e mai sus e aberatie.
Nici o problema, chiar ma intereseaza sa aud si alte opinii chiar daca sunt contrare.
Dupa cum am scris si in articol acestea sunt diverse chestii spicuite din ceea ce vorbeste lumea pe net si nu doar pustanii care sunt la prima abordare a internetului ci chiar unii cu destula experienta.
Doar nu crezi ca m-am apucat de inventat chestii doar sa ca ma aflu in treaba. Nu e genul meu.
Cat despre aberatii iti garantez ca mare parte din punctele de mai sus sunt testate de mine si te asigur ca functioneaza. De obicei site-urile mele sunt indexate in Google in 3-4 ore din momentul in care am inceput actiunea de promovare.
Hai noroc!
Nu te contrazic ca ai ajuns la aceasta performante in a ajunge indexat in 4 ore, dar ca intrebare acele domenii nu erau noi nu ?
Sa fii indexat in 4 ore cu un site nou inseamna ori ai un link de pe o pagina care are pagerank minim 6 ori domeniul nu e nou si a fost re-cumparat.
Ce iti recomand eu e sa incerci mai multe surse, iti spun ca minim 4 puncte sunt absolut imposibile si absurde si nu au cum sa functioneze(mai ales cea cu introducerea intregului URL in search.)
Toate cele bune!
„…si se zice ca Google il va cauta mai repede pentru indexare…”
Cred ca in citatul asta este evidenta reticenta mea la aceasta metoda insa sunt voci pe net ce spun ca ar fi adevarata chestia asta.
Eu pot sa confirm „aberatia” cu AdSense si cea cu link in digg.com, twitter.com sau alte site-uri pe care GoogleBot le citeste incontinuu.
Cele mai ciudate mi se par cea cu GTalk, cu Google Toolbar, cu url in search si cea cu link in Gmail insa pana la proba contrarie nu le putem exclude aprioric.
Bafta!
Confirm si eu digg si twitter.com, dar asta face parte din punctul 10 pe care l-ai expus. Gtalk, toolbar, url in search, testate de expertii seo cu 0 rezultat.
„insa pana la proba contrarie nu le putem exclude aprioric.”
Urc un site pe ftp pe un domeniu nou fara sa fac nimic si pun un sandwich pe monitor garantat in 2 ore sunt indexat. Nici asta nu poate fi exclusa pana la proba contrarie nu ?
O cautare mai adanca vei gasi multe experimente facute pe algoritmii lu` nenea Google si vei vedea ce a dat rezultate si ce nu.
“…si se zice ca Google il va cauta mai repede pentru indexare…” ma scuzi atunci, am crezut ca scrii fapte si nu mituri. Nu e corect sa ne documentam bine inainte sa scriem ceva, mai ales cu un asa titlu la articol ?
Avand in vedere circumstantele punctul 10 e cel real(twitter si digg e acelasi lucru) si ca sa il dezvolt putin e si aici o chestie. Greu pui mana pe un link care are un pr minim 6 ca sa fii indexat in cel putin 24 de ore. In concluzie folosind toate punctele de mai sus te vei trezi ca vei fi indexat in 3 zile minim.
Bot-ul Adsense nu prea are treaba cu GoogleBot si daca ar avea ai vedea rezultate cel putin dupa 2 saptamani. In schimb botul de la Adwords e altceva, ba chiar e GoogleBot, creand o campanie(cat de scurta ar fi nu conteaza) creste sansa sa fii indexat dar asta e o alta poveste.
O sa incerc sa aplic ce-am gasit aici, poate ma ajuta cu cate ceva.
tot asa am citit pe alte forumuri internationale ca cea mai buna metoda ar fi sa fie introdus site-ul in http://www.google.com/addurl la fiecare 3 – 5 zile
si sa se faca des cautari pe google la cuvintele cheie de pe site-ul respectiv, si cu cat sunt accesate acele cuvinte cheie de pe google cu atat aveti posibilitatea sa apareti intre primele 5 pagini.
Metoda cu http://www.google.com/addurl la fiecare 3 – 5 zile – am folosit-o chiar eu si a dat rezultate 🙂
sa caut cuvinte cheie de pe site la mine si sa dau zeci de clickuri pe zi in google nu am avut timp 😛 , voi poate aveti.
În legătură cu punctul 2, Gmail, mailurile sunt private prin lege şi nici o persoană sau bot nu are cum sa le verifice.
interesant si mai interesant daca automatizezi procesul 😀
@KhaosQ: Tu chiar crezi asta? Uita-te in Gmail la reclamele din dreapta si ai sa vezi ca sunt contextuale cu mesajul tau ceea ce inseamna ca un bot a citit mesajul tau si a determinat cam ce reclame ti se potrivesc.
@Tudor Mateescu: In ultima vreme merg la sigur prin introducerea de link-uri catre site-ul nou pe toata reteaua mea de site-uri. In cel mult 24 de ore se face o indexare de la zero.
Bafta @all!
(Quote : Indexare Google – in timp record
Degeaba avem cel mai bun site de pe net, cele mai interesante articole, cel mai original blog daca prietenul cel mai bun al omului modern, Google, nu stie nimic de el. )
poti sa ai cel mai bun ..daca alti iti copiaza continutul si publica la ei pe site stirile sau articolele tale 🙂
sa nu uitam totusi ca mai conteaza foarte mult si vechimea siteului .. ca de e mai mica de un an .. creste si scade pe google destul de des..
Foarte interesant, acum incercam cu totii 😀 speram sa ajngem la masura asta si noi .hihi
sunt de parere cu abandon referitor la primele comentarii ,
referitor la indexare nu este asa usor cum explica nenea , in primul rand site-ul trebui facut ca la carte , dupa care SEO cat se poate de bine , vreo 300 de directoare corect adaugate , google verifica daca site-ul corespunde cu categoria respectiva , care ajuta la indexare, si o campanie adWords facuta ca la carte si cateva din punctele specificate de nenea
am si eu un blog de vreo 3 saptamani si inca nu imi apare indexat in google si credetima ca l-am inscris intr-o gramada de motoare de cautare
si am pus linkul pe o gramada de site-uri. Dar, cea ce am aflat azi e ca trebuie sa-ti faci un sitemap la blogul tau in google webmaster tools, un sitemap pentru blogul tau pare a fi CEL MAI IMPORTANT LUCRU pentru ca google sa-ti indexeze blogul sau site-ul. Deci optiunea 9 e cea mai buna.
eu mi-am facut unul acuma astept rezultate :D.
http://apocaliptic-2012.blogspot.com
ok ms
Poate nu postez unde trebuie dar totusi am si eu o nelamurire,am creat un site pe care l-am pus pe un hosting gratuit,am trimis un sitemap la google ,mi-a indexat 2 pagin dar totusi nu apare in cautare pe google.
Intrebarea mea este: unde gresesc? site-ul este indexat dar nu apare
Exprima-te! Arata ca ai o opinie! Comenteaza: