Degeaba avem cel mai bun site de pe net, cele mai interesante articole, cel mai original blog daca prietenul cel mai bun al omului modern, Google, nu stie nimic de el.
Deoarece algoritmul de indexare al celor de la Google este unul dintre cele mai bine pazite secrete nu putem decat sa ne dam cu parerea in legatura cu tehnicile de indexare a site-urilor.
Va spicuiesc cateva opinii regasite pe net in legatura cu modalitatile de indexare ale lui Google.


1. Folositi optiunea AddURL oferita de catre Google.
Chiar daca circula multe voci pe net care spun ca aceasta optiune nu prea mai foloseste la nimic nu strica o inscriere oficiala a site-ului in Google, ca doar nu degeaba mai tine Google link-ul cu AddURL pe paginile sale.
2. Introduceti adresa site-ului vostru intr-un mail pe Gmail.
Dupa cum au sesizat multi dintre noi Google isi cam baga nasul in mail-urile care circula prin Gmail asa ca nu ar fi de mirare sa va treziti cu Google Bot pe acasa doar dupa ce ati trimis un mail cu Gmail in care ati scris adresa site-ului vostru.
3. Folositi adresa site-ului vostru in GTalk
La fel cum se zvoneste de Gmail se zice si despre fratele sau mai mic GTalk ca ar fi in relatii excelente cu bunicul Google Bot si sa nu va mire o indexare de catre Google doar in urma trimiterii unui mesaj cu adresa sitelui prin GTalk.
4. Twitter – platforma de microblogging ce a facut senzatie in anul trecut se spune ca este ca un magnet pentru indexarea in Google avand o rata de refresh ale paginilor extrem de ridicata este urmarita in permanenta de Google Bot.
5. Cautati adresa site-ului cu Google.
De exemplu introduceti in caseta de cautare numele complet al site-ului vostru (http://www.siteulmeu.ro) si se zice ca Google il va cauta mai repede pentru indexare.
6. Vizitati site-ul ce il doriti indexat in Google cu Google Toolbar activat in browser.
In legatura cu aceasta tehnica sunt foarte multe opinii contra insa nu cred ca doare pe nimeni mana sa-si instaleze un Google Toolbar si sa-l foloseasca in timp ce isi administreaza site-ul
7. Introduceti un banner cu reclame AdSense.
Pentru AdSense Google dispune de robotul specializat Mediapartners-Google/2.1 insa se vorbeste foarte serios de o legatura stransa cu robotul de indexare Google – GoogleBot.

8. Creati o campanie AdWords pentru site-ul vostru.
Chiar daca asta insemna costuri suplimentare, rezultatul este aproape garantat. Introducera adresei site-ului vostru in anunturile Google va duce in cel mai scurt timp la o indexare a site-ului vostru de cate Google.
9. Folositi optiunea de sitemap (harta site-ului) din Google Webmaster Tools
Creati un fisier sitemap.xml ce cuprinde harta site-ului vostru, introduceti adresa corecta cate acest fisier din site-ul vostru in Google Webmaster Tools si astfel Google va sti unde sa caute adresele paginilor voastre precum si frecventa cu care se modifica acestea.
10. Si am lasat la urma probabil cel mai important factor ce duce la indexarea in Google.
Link-uri catre site-ul vostru. Link-uri de pe site-uri importante, de incredere pentru Google, link-uri de pe bloguri, link-uri de pe retele sociale gen Digg.com, Del.icio.us etc, link-uri pe forumuri ce accepta link-uri externe in semnatura.