Pe internet deja este o problema arhicunoscuta spam-ul si se estimeaza ca pierderile provocate de acesta se ridica la aproape 900 $ pentru fiecare angajat din US.
Studiile arata ca fiecare angajat primeste aproximativ 13 mail-uri nedorite in fiecare zi si petrece peste 6 minute filtrand aceste mesaje. Toate aceste actiuni duc la o pierdere a productivitatii ce circa 1.4% ceea ce la nivel de US sau la nivel mondial este enorm.
Dar nu am de gand sa fac analiza spam-ului de care suntem satui cu totii ci am sa ma refer la spam-ul clasic.
Spam-ul clasic este acea acea modalitate de promovare comerciala pe cale directa catre persoanele ce nu au acces la internet sau pentru activitati ce nu se preteaza promovarii online.


De cateva saptamani gasesc in fiecare dimneata sub stergatorul de parbriz cate o bucata de hartie cu reclama la o firma de asigurari ceea ce ma face sa pierd timp ridicand stergatorul, luand fituica, cautand un cos de gunoi ca apoi sa o arunc pentru ca nu mi se pare civilizat sa o arunc pe joc chiar daca sunt revoltat de catre acesti spam-eri clasici. Nu am calculat cat timp pierd facand aceste actiuni inutile. Ba chiar mai mult intr-o zi eram atat de grabit incat nu am sesizat bucata de hartie sub stergator si dupa ce am plecat de pe loc si am actionat stergatoarele am vazut-o. Opreste, desfa centura, trage frana de mana, da-te jos, culege bucatile de hartie imprastiate din care unele lipite pe parbrizul umed, arunca-le la un cos, revin-o in masina si viteza spre munca. Toate astea la 6.30 dimineata. Nu tocmai o modalitate placuta de a-ti incepe o zi.

Imi aduc aminte de acelasi tip de spam pe care il primeam cu ceva timp in urma in cutia postala prin care eram invitat sa cumpar carti naturiste, lantisoare de aur la pret de 10% din pretul pietei, sau aparate electrocasnice din plastic ordinar de unica folosinta probabil. Astia pe langa faptul ca erau spam-eri ordinari erau si tepari de ultima speta.

Anul trecut m-a distrat un tip care a venit cu un brat de reclame de astea la un supermarket si le-a spus ca el nu a cerut asa ceva in cutia postala si le-a imprasitat pe jos lasandu-i pe cei de acolo sa le stranga.
Probabil asta ar fi solutia, sa-i ingropam in fituicile lor penibile pe acesti spam-eri ordinari.