In urma unui articol citit la VisUrat mi-am adus aminte de niste faze recente cu implicarea politailor romani.

De cateva zile au aparut intr-o intersectie din orasul meu niste politai de la rutiera cu scopul de a dirija traficul. Pana aici e o initiativa laudabila am zis eu.
Dat fiind faptul ca trec de multe ori pe zi prin acel loc am reusit sa le analizez putin activitatea.
De multe ori ii vad pe amandoi dirijand impreuna circulatia insa problema este ca nu prea se sincronizeaza incat am vazut cateva accidente evitate la mustata din aceasta cauza. Cand opresc masinile de pe strada principala nu ii duce mintea sa opreasca si pietonii ce traverseaza strada secundara si viceversa, astfel incat dupa ce astepti sa ai liber de la politai te trezesti cu pieton(t)i ce se reped pe trecere ca dilimanii.

Astazi unul cu un furgon de marfa, un Iveco cred ca era, a depasit toata coloana prin dreapta iar in intersectie chiar sub nasul politaiului a inceput sa forteze reintrarea iar tampitul de politai ranjea ca un cretin. Nu m-am putut abtine sa nu-i dau o injuratura din claxon :D.
De cand au apartut ei in intersectia respectiva se formeaza niste cozi la care astepti peste 5 minute sa intri in intersectie, ceea ce inainte nu se intampla deoarece se mergea la prioritate si la mica intelegere si nu prea am vazut sa se intample accidente in respectiva zona.

La doar cativa metri de ei stau masinile parcate aiurea cate 2-3 in rand incat nu mai au loc sa treaca usor doua masini una pe langa alta si asta pe o strada cu 4 benzi.
La doar 50 de metri de intersectie este o spartura intr-un gard si toti pieton(t)ii trec pe acolo fara sa se asigure de parca ar fi trecere de pietoni, chiar zilele trecute mi-a aparut o femeie de dupa tramvai si am evitat-o la limita si asta datorita faptului ca stiu zona si merg cu 15-20 km/h pe acolo.
Nu am vazut sa dea nici o amenda contravenientilor. Ei stau si ranjesc ca niste cretini in mijlocul intersectiei, se holbeaza dupa gagici cu fuste scurte si isi bat joc de oamenii in varsta pe care ii zoresc pe trecerea de pietoni.
Pe soferii de maxi-taxi care parcheaza in mijlocul strazii ca sa-si incarce clientii nu ii vad nicidecum, pentru ca se stie bine cum cotizeaza la bunastarea angajatilor Politiei Romane.
Daca nu v-ati recunoscut pana acum bre domnilor politai va spun ca este vorba de cei care dirijeaza circulatia in intersectia de la Posta din Primaverii in Botosani.

Da chiar voi sunteti tampitii care nu stiti sa sincronizati o intersectie, nu stiti sa organizati trecerea pietonilor in functie de prioritatea autovehiculelor si altele asemenea.
In principiu nu prea aveti nici o treaba cu activitatea asta asa ca mai bine mergeti voi pe la restaurantele alea din apropiere si serviti cate una mica pentru ca noi, soferii si pietonii, ne descurcam de minune si fara sa ne incurcati voi.