Sunt prea sarac pentru a cumpara lucruri ieftine

Asa zice o vorba de duh pe care o stiu de multi ani si imi aduc aminte de ea in general cand merg la cumparaturi.
Ehh, nu o sa vorbescc despre cumparaturile mele pentru ca nu asta e important astazi ci despre cu totul altceva.

Ascultand revista presei aseara la TV, intai la Badea, apoi cei de la Realitatea iar azi dimineata pe Antena 3 tipul ala care nu respira cate o jumatate de ora cand citeste presa (da ala cu urechile de elf 😀 ), i-am auzit pe toti citind articolele despre gaurile nou aparute din autostrada soarelui.
Nici nu au terminat de facut autostrada ca deja primele portiuni sunt pline de gropi. Si cireasa de pe tort este faptul ca de circa o luna de zile lucrarea a iesit din garantie. Pai cum e posibil ca o lucrare de sute de milioane de euro sa aiba garantie DOAR 2 ani?
Pai 2 ani primesc garantie la un monitor pe care platesc 7 milione de lei ( vechi normal ), ca sa nu mai amintesc de un RAM pe care dau 2 milioane si primesc 99 de ani de garantie.

Raspunsul oficialitatilor a fost simplu: „Daca am fi vrut garantie pe o perioada mai mare ar fi trebuit sa platim mai mult”.
Pai e clar ca atunci cand cineva iti cere un pret mai mic insa nu iti acorda o garantie de bun simt inseamna ca face treaba de mantuiala, cu materiale de o calitate proasta si fara nici un simt de raspundere.
Daca stii ca un monitor este 7 milionane si are garantie 2 ani, te duci sa cumperi acelasi monitor cu 3 milioane insa cu garantie doar de 2 saptamani? Eu unul nu! Voi?

De multe ori m-am intrebat ce fel de tehnologie folosesc drumarii din Romania incat lor le ies din start soselele cu denivelari, nici macar a doua zi dupa ce au terminat de asfaltat drumul nu este drept, ci are tot felul de valuri si damburi.

Da, Romania este o tara saraca si nu isi permite sa cumpere lucruri ieftine, nici blugi din bazar, nici tricouri de la chinezoi, nici autostrada de 2 bani.

Baa guguloilor ce administrati banii nostri, bagati bine la cap si nu mai luati chinezarii!