Norica, Varujan si Cioroianu – Ne-au facut anu`

Da cam asa ar suna o uratura moderna cu cateva zile intarzaiere ce-i drept.
Astia au nume predestinate a fi de rasul lumii, nu ca as avea ceva cu ceilalti care poarta numele acestea, insa astia la care ma refer eu, chiar sunt de rasul lumii.

In ordine total aleatorie si bine gandita incepem cu Varujan care pe langa faptul ca mai nou este pe lista neagra a DNA, el este omul ce a fost propus initial ca si comisar european din partea Romaniei insa dupa cum bine sti cu totii a fost refuzat cu tact de catre Uniune. Pai de ce a refuza Uniunea un asemena om? Pentru ca are un trecut dubios, afaceri neclare si interese obscure. Iar la Uniune treaba nu prea sta asa cum e pe la noi, hai ca-ti dau o vila la Sinaia, o bucata de plaja la Mamaia sa ma bagi si pe mine in guvern. Uniunea l-a ginit imediat ce e de capul lui si i-a dat repede cu flit, asa cum nu s-a mai intamplat cu nici un comisar european pana atunci.

Imediat dupa rasunatoarea respingere ce se intampla? Varujan este uns ministru la institutia ce se ocupa de paralele noastre, adica la Ministerul Finantelor.
Pai cum e posibil ca noi sa luam de bun pe unul pe care Uniunea nici nu a vrut sa-l vada la ochi? Pai uite asa bine, daca ai pile pe la seful guvernului se rezolva.

Cu numarul doi pe tricou vine in forta „ministrul degetel” aka Cioroianu, dupa cum i-a lasat mostenire taticul lui acest nume predestinat asa cum spuneam mai sus.
Si acest ministru a fost bagat mai mult cu forta in guvernul actual si de atunci o tine numai intr-o gafa.
Ba trimite tiganii in desert, ba se duce pana in America (pe banii nostri bineinteles) sa balbaie de doua ori „Ihii..Ihii..” in fata Condoleezzei Rice, ba arata degetele regelui Spaniei (multumim lui Dumnezeu ca nu a incurcat degetele ca cine stie ce razbel iesea), iar mai nou a declarat ca l-au tinut ai sai vreo 3 zile intr-un geamantan cand s-a nascut.
Cum a ajuns asta ministru cand el nu e in stare sa indruge doua cuvinte iar peste tot unde se duce da cu stangul in dreptul. L-as fi inteles pe tatucul guvernului sa tina cu dintii de numirea lui la minister daca era un tip super destept insa asta e cam de rasul curcilor.

Si pentru ca e la moda zilele astea, pe ultimul loc dar care pote fi si primul in acelasi timp, tanti Norica.
Anul trecut a fost un tam tam de zile mari cu nepoata care avea acces in parlament, ba chiar mai si presta servicii parlamentarilor ce lipseau de la lucrari. Servicii de vot la mai multe cartele bineinteles, ce credeati? Acum si de candidatura Noricai tine cu dintii tartorele de la Palatul Victoria doar ca sa se contreze el cu Basescu si sa iasa iar scandal pe scena politica.

Toti astia trei si multi altii ca ei ar fi trebuit sa se retraga de mult timp din viata politica pentru ca sunt compromisi pana in maduva oaselor.

Varujan cum mai indrazneste sa ne povesteasca noua despre dezvoltarea Romaniei cand Europa i-a dat cu flit pe fata.
Sau Cioroianu cum mai indrazneste sa plece in delegatii sa reprezinte Romania cand el este din punctul e vedere al abilitatilor de comunicare, la nivelul unui copil de clasa a V-a.
Sau tanti Norica cum indrazneste sa atenteze la fotoliul de ministru, mai ales al justitiei, cand ea este complet compromisa in urma actiunilor ei din trecut.
As fi inteles atitudinea lui Tariceanu daca ar fi sustinut oameni competenti care sa merite respectul poporului insa cu astia trei nu as indrazni nici sa ies la terasa de cata jena mi-ar fi.

PS. Asa cum zice si la carcotasi la final, mic mic de tot si la culoarea fundalului: „Asta e un pamflet si trebuie tratat ca atare! Daca nu va convine click si mai departe!” .